Vaccination af hest – udekørende praksis på Djursland

Den årlige vaccination af hest er en vigtig del af enhver hests sundhed, da den herved beskyttes mod gængse sygdomme som influenza og stivkrampe. Befinder din hest sig på Djursland eller omegn, kan Dråby Hestepraksis tage sig af vaccination og sundhedstjek i trygge rammer hjemme hos jer.

Anbefalinger for vaccination af hest

Det anbefales at lade sit føl vaccinere fra det er cirka 6 måneder gammelt, hvorefter vaccinationen bør gentages årligt, så længe hesten lever. Basisvaccinationen består af to injektioner, som gives med mindst 21 dage og maksimalt 92 dages mellemrum. 5-6 måneder herefter gives en boostervaccination, mens en revaccination herefter gives én gang årligt.

Det er vigtigt at få foretaget vaccination af hest, ikke blot for dens sundheds skyld, men også hvis du ønsker at konkurrere til stævner med din hest. Ifølge Dansk Rideforbunds regler for stævnedeltagelse, skal konkurrerende heste være vaccinerede inden for det seneste år. Vær dog opmærksom på, at der skal gå mindst en uge fra vaccinationen, til din hest må starte til stævne.

Sundhedstjek og vaccination af hest i én

Den årlige vaccination af hest er også en god anledning til at få foretaget et generelt sundhedstjek af hesten. Hos Dråby Hestepraksis foretager vi som regel sundhedstjekket, når vi kører ud til vaccination. Hermed kan vi nemlig slå to fluer med ét smæk og sikre, at din hests generelle helbredsstatus er i orden. Hvis der er behandlingskrævende lidelser, tager vi naturligvis hånd om dem.

Udekørende hestepraksis på Djursland og i Østjylland

Der er mange fordele ved at få foretaget vaccination af hest og andre behandlinger af en udekørende hestepraksis. Vi kører ud fra Dråby nær Ebeltoft og besøger dig og din hest i trygge og velkendte rammer. Du behøver dermed ikke sørge for transport, og du skal ikke huske at medbringe vigtige ting som hestepas. Desuden kan din hest forblive i vante rammer.

Udover vaccination og sundhedstjek tilbyder jeg en række ydelser og behandlinger hjemme hos dig og din hest. Du er er altid velkommen til at kontakte mig via min kontaktformular, ved at sende en mail på line@draabyhestepraksis.dk eller ringe på +45 53 87 24 25 og høre nærmere.

Ydelser

Jeg tilbyder forskellige ydelser indenfor almen hestepraksis. Du kan se meget mere til disse ydelser herunder, og læse mere om de enkelte.

Udekørende praksis

Jeg kører med udgangspunkt fra Dråby ved Ebeltoft til kunder på hele Djursland og Østjylland. Du er altid velkommen til at kontakte mig med en forespørgsel, eller hvis du ønsker at modtage et uforpligtende tilbud.

Vagt

Har du en aftale om vagtdækning har jeg et henvisningssamarbejde med Horsedoc hestehospital i Sabro. Ved akut behov for dyrlægehjælp uden for almindelig åbningstid  henvises der dermed til dem.

 

Mundhuleundersøgelse og tandbehandling

Inkl. trense- og bidtjek 

En sund og smertefri mundhule giver god hestevelfærd og indvirker på hestens præstationsevne.

Udgangspunktet for en god tandbehandling er en omhyggelig og grundig mundhuleundersøgelse. Denne foretages altid på en bedøvet hest, pålagt en mundspærre og vha. en kraftig lyskilde og spejl. 

Almindelige fund ved en mundhuleundersøgelse er bl.a. tandspidser, kroge, ramper, bølgebid, asymmetriske tyggeflader, foderpakninger og caries. 

Ovenstående fund korrigeres med el-rasp. Mere sjældent findes knækkede eller flækkede tænder og symptomer på tandbylder. Har din hest en lidelse som kræver henvisning, vil du altid blive vejledt herom.

Anbefaling

Ovenstående fund korrigeres med el-rasp. Mere sjældent findes knækkede eller flækkede tænder og symptomer på tandbylder. Har din hest en lidelse som kræver henvisning, vil du altid blive vejledt herom.

Mundhuleundersøgelse og tandbehandling anbefales hos de fleste heste 1 gang årligt, mens nogle heste i en periode kan have behov for et hyppigere eftersyn. Dette er som oftest den unge eller ældre hest.

Det anbefales at starte hesten op med den 1. tandbehandling inden tilridningen starter.  

Viser hesten symptomer på et mundhuleproblem, er det altid nødvendigt med en undersøgelse. 

Heste vil ofte skjule smerter lokaliseret i munden, derfor er det min klare anbefaling at fastholde det regelmæssige tandtjek for at opdage og tage hånd om evt. tandrelaterede problematikker. 

Ifm. tandbehandling tilbyder jeg også et trense- og bidtjek.

Vaccination og sundhedstjek

Den årlige vaccination er en vigtig del af din hests sundhed.  Ved at lade din hest basisvaccinere, beskytter du den mod influenza samt stivkrampe. Et alment sundhedstjek ved den årlige vaccination er et brugbart redskab til at vurdere din hests generelle helbredstilstand.

Følgende basisvaccinationsprogram anbefales:

  • Basisvaccination: Består af 2 injektioner med min. 21 dages mellemrum og max 92 dages mellemrum
  • Booster-vaccination: Herefter skal hesten have en injektion min. 5 mdr. efter basisvaccinationen og max. 6 mdr. og 21 dage efter. 
  • Revaccination: Herefter 1 gang årligt. 

Basisvaccinationsprogrammet opstartes når føllet er ca. 6 mdr. gammelt

Bemærk: Får du ikke revaccineret din hest inden for et år, er dens vaccinationsstatus ikke længere gyldig og det vil være nødvendigt at starte forfra med programmet for at leve op til bl.a. Dansk Rideforbunds regler om stævnedeltagelse.

Akutbesøg

Behovet for et akut besøg kan opstå at flere årsager. Det kan bl.a. være, at din hest viser tegn på kolik, har pådraget sig et stort sår eller ikke vil støtte på et eller flere ben. I disse tilfælde er det altid nødvendigt at kontakte en dyrlæge med det samme.